fbpx

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2310 303 001
Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2310 303 001 & 6977 800 521
0
Το καλάθι σας είναι άδειο!

Οι καλύτερες δραστηριότητες ανά ηλικία παιδιού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

                                                      Οι καλύτερες δραστηριότητες ανά ηλικία παιδιού.

αθληματα

Σεπτέμβριος...ένας μήνας αφιερωμένος στα παιδιά μας. Μετά το άνοιγμα των σχολείων ήρθε η ώρα να επιλέξουμε με ποια εξωσχολική δραστηριότητα θα ασχοληθούν. Η ενασχόληση με κάποιο άθλημα είναι απαραίτητη τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών. Αυτό που μας προβληματίζει συχνά, είναι ποιό άθλημα είναι κατάλληλο για το παιδί μας. Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας, ότι πρέπει να δώσουμε στο παιδί μας ερεθίσματα από διάφορα αθλήματα. Εκείνο το άθλημα από το οποίο θα βγαίνει χαρούμενο, θα έχει διασκεδάσει και θα περιμένει με ανυπομονησία να ξαναπάει είναι το καλύτερο γι' αυτό. Ένα κριτήριο που θα σας βοηθήσει να να επιλέξετε μία δραστηριότητα είναι η ηλίκα του παιδιού. 

δραστηριότητες για παιδιά 2 έως 5 ετών Για παιδιά από 2 έως 5 ετών

Σε αυτή την ηλικία, ένα μεγάλο μέρος των παιδιών βρίσκεται στα πρώτα αναπτυξιακά στάδια. Έτσι θα ήταν καλό να αποφύγουμε ένα συστηματικό πρόγραμμα άθλησης. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να εξασκήσουν τις βασικές δεξιότητες, όπως το πήδημα, το τρέξιμο, το περπάτημα με το ένα πόδι. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε στην ανάπτυξη της ισορροπίας και του συντονισμού. Είναι σκόπιμο να αποφύγουμε τα ανταγωνιστηκά αθλήματα και να ωθήσουμε τα παιδιά σε αθλήματα που βοηθούν στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και του ομαδικού πνεύματος. Κατάλληλες δραστηριότητες για αυτές τις ηλικία είναι:

 περπάτημα                    ποδήλατο                 σχοινάκι             κολύμπι

 τρέξιμο                           κυνηγητό                  κουτσό               παιχνίδια με μπάλα

 

Για παιδιά από 6 έως 9 ετών

Σε αυτή τη φάση τα παιδιά έχουν αναπτύξει τις βασικές τους δεξιότητpaidia kai athlimata e podi picture 01ες αλλά και την συγκέντρωσή τους. Τώρα είναι σε θέση να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες από τον προπονητή. Τα ομαδικά αθλήματα είναι κατάλληλα, αρκεί  οι απαιτήσεις τους να είναι προσαρμοσμένες στις δυνατότητες αυτής της ηλικίας. Μέσα από αυτά τα αθλήματα τα παιδιά αναπτύσσουν την ομαδικότητα αλλά και την αυτοπεποίθησή τους, αλλά συγχρόνως βελτιώνουν τη φυσική δύναμη και τον συντονισμό τους. Αποφύγετε αθλήματα με πολύπλοκες τεχνικές, καθώς ο συντονισμός του χεριού με το μάτι δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Οι καλύτερες δραστηριότητες είναι:
στίβος                   ποδόσφαιρο                      μπάσκετ                  ενόργανη γυμναστική

ποδήλατο              τένις                          ρυθμική γυμναστική          χορός

πολεμικές τέχνες

 

αθληματα για παιδια Για παιδιά από 10 έως 13 ετών

Τα παιδά τώρα μπορούν να ακολουθήσουν πιο πολύπλοκα σπορ. Κύριο κριτήριο θα πρέπει να είναι η διασκέδαση και όχι ο ανταγωνισμός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την ηλικά τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιλογή του αθλήματος. Κατευθύνετε τα παιδιά σε επιλογές που θα τα εκτονώσουν και θα τους χαρίσουν ηρεμία. Ακόμη πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως η ανάπτυξη των παιδιών σε αυτή τη φάση είναι διαφορετική. Γι' αυτό το λόγο στα ομαδικά παιχνίδια θα πρέπει να ανταγωνίζονται με παιδιά ίδιου σωματότυπου, για να μην νιώθουν μειονεκτικά. Τώρα μπορούν να ασχοληθούν με οποιδήποτε άθλημα περνώντας στην ουσία του.

 

Τι να προσέξουν οι γονείς

αθλητισμος για παιδια1) Μην επιβάλλεται στα παιδιά σας να συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα αν δεν το θέλουν πραγματικά 

2) Φροντίστε να αποντήσουν τα παιδιά ερεθίσματα από διάφορα αθλήμτα, ώστε να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα                                                                                                                 

3) Ελέγξτε το περιβάλλον που θα γυμνάζονται τα παιδιά, σχετικά με την ασφάλεια, την καθαριότητα, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό                                                                                             

4) Κάντε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και καρδιολογικό έλεγχο στα παιδιά σας, πριν αρχίσουν μία δραστηριότητα

 

 

 

Τα καλύτερα site για παιδιά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

                                                         Τα καλύτερα Ελληνικά site για παιδιά.

site για παιδια

Καλοκαιράκι...Κλειστά σχολεία και τα παιδιά πολλές ώρες στο σπίτι. Όσο και να θέλετε, είναι μάλλον αδύνατο να αποτρέψετε τη χρήση του υπολογιστή. Αφού λοιπόν η σχέση των παιδιών μας με την τεχνολογία είναι τόσο στενή, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να αγαπήσουν τα παιδιά μας την λοχοτεχνία, να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στο περιβάλλον και να ακονίσουν το μυαλό τους. Σας παρουσιάζουμε ασφαλείς ιστοσελίδες, ελεγμένες από εκπαιδευτικούς, που δεν προσφέρουν μια απλή ψυχαγωγία.

 

 

1) www.imeakia.gr

imeakia

 

Ο βραβευμένος δικτυακός τόπος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 - 12 ετών. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων και λοζικής, να ζωγραφίσουν, να "κατεβάσουν" διάφορες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους  αλλά και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς.

 

yliko14  2) www.bedtimestoriescollection.com

   Παραμύθια με αφήγηση και υπότιτλους για τους μικρούς μας φίλους. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν από μια             μεγάλη συλλογή με παραμύθια. Αν θέλετε να εξασκήσετε τα παιδιά σας σε κάποια ξένη γλώσσα, επιλέξτε να             ακούσουν το αγαπημένο τους παραμύθι σε αυτή.

 

 

 3) www.jele.grjele

 Το jele απευθύνεται σε παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ δημοτικού. Είναι ένα λογισμικό με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που βοηθάνε τα παιδιά να εμπλουτίσουν και να ενδυναμώσουν την διαδικασία μάθησης. Μέσα από μία περιπέτεια, οι ήρωες του jele βοηθούν τα παιδιά όταν κάνουν λάθος και τα επιβραβεύουν όταν βρουν το σωστό αποτέλεσμα.

 

 

tuxpaint title 4) Tux paint.org

   Το Tux paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο λογισμικό ζωγραφικής. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ων έως 12 ετών. Οι μικροί μας φίλοι έχουν στη διάθεσή τους έναν λευκό καμβά και πληθώρα σχεδιαστικών εργαλείων. Μία φιγούρα κινουμένων σχεδίων, βοηθάει τα παιδιά στη χρησιμοποίηση του προγράμματος. Το Tux paint  είναι ένα πρόγραμμα που το χρησιμοποιούν πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας τους μαθητές να βελτιώσουν την ικανότητά τους στην ψηφιακή σχεδίαση.

 

   

gcompris360

5) GCompris

Το GCompris είναι ένα ελεύθερο λογισμικό, με εκπειδευτικές δραστηριότητες για παιδιά από 2 έως 10 ετών. Κάκοιες δραστηριότητες έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, διατηρούν όμως τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα

 

                                                                                                                                                                                             

mikros anagnostis 6) Μικρός Αναγνώστης

 

 Ο "μικρός αναγνώστης" είναι ένα site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, που με αυτό τον τρόπο φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά στην ανάγνωση καλών λογοτεχνικών βιβλίων. Είναι μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για παιδιά κάθε ηλικίας. Οι μικροί μας φίλοι, ακούν αποσπάσματα ή ολόκληρα βιβλία από αγαπημένους ηθοποιούς αλλά συγχρόνως διαβάζουν το ψηφιακό βιβλίο. Οι μικροί αναγνώστες μπορούν να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς στην ενότητα "Γράψε και κέρδισε", δουν την ιστορία τους δημοσιευμένη και να κερδίσουν δώρα.

Προετοιμασία για κατασκήνωση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

                                                               Προετοιμασία για κατασκήνωση

κατασκηνωση

Σε λίγες μέρες τελειώνει και η φετινή σχολική χρονιά. Τα παιδιά γρήγορα θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανίας και τις ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και στην τηλεόραση. Από την άλλη οι εργαζόμενοι γονείς προβληματίζονται που να αφήσουν τα παιδιά τους. Μία καλή λύση είναι η κατασκήνωση, όπου τα παιδιά θα περάσουν δημιουργικά και διασκεδαστικά το καλοκαίρι τους.

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι η θέληση του παιδιού να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάλληλη ηλικία για ένα πάει ένα παιδί κατασκήνωση είναι τα 8 ετή, καλό θα ήταν να έχει παρέα και κάποιον φίλο του. Αφού λοιπόν αποφασήσετε και επιλέξετε από κοινού την κατασκήνωση που θα πάει το παιδί, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τη βαλίτσα.

Θα ήταν καλό να ετοιμάσετε τη βαλίτσα μαζί με το παιδί σας, ώστε να ξέρει και το ίδιο τι υπάρχει μέσα. Μην επιλέξετε μεγάλο μέγεθος βαλίτσας, η οποία θα δυσκολεύει το παιδί σας στη μετακίνηση της. Εξάλλου σε μία βδομάδα θα το επισκεφθείτε και θα το εφοδιάσετε εκ νέου με ρούχα και ότι άλλο χρειάζεται.

Ρούχα

organized suitcaseΣύνολα με μπλούζακια και παντελόνι, βερμούδα ή κολάν.

Κοντομάνικα μπλουζάκια  και μπλουζάκια με μακρύ μανίκι.

Ζακέτα,  μακρύ παντελόνι και οπωσδήποτε ένα μπουφάν και ένα αμάνικο γιλέκο.

 Δύο ζευγάρια πυζάμες.

Εσώρουχα και κάλτσες αρκετά στον αριθμό.

Αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες και παπούτσια θαλάσσης.

Καπέλο, μαγιό, γυαλία ηλίου και θαλάσσης.

Πετσέτες μπάνιου, προσώπου και θαλάσσης.

Σεντόνια, μαξιλαροθήκες και  sleeping-bag.

Σακούλες για τα άπλυτα και μανταλάκια.

Παγούρι και φακό.

 

 

 

 νεσεσερ για κατασκήνωσηΕίδη ατομικής υγιεινής

Αντηλιακό σώματος και προσώπου.

Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Σαμπουάν, αφρόλουτρο και σφουγγάρι.

Βούρτσα ή χτένα.

Αντικουνουπικό και οπωσδήποτε αντιψειρική λοσιόν.

 

 

 Παιχνίδιαboardgamesforadults 2x1 7452

Επιτραπέζια παιχνίδια.

Μπάλες και ρακέτες.

Βιβλία και κόμιξ.

Είδη μεταμφίεσης.

Μουσικά όργανα.

Είδη ζωγραφικής.

 

 

 

Μην ξεχάσετε να μαρκάρετε τα ρούχα του παιδιού, γράφοντας τα αρχικά του ονόματός του στις ετικέτες. 

Αποφύγετε να πάρει το παιδί μαζί του ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας.

 

 

Παιχνίδια στην εξοχή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

                                           Παιχνίδια στην εξοχή

                                                              παιχνίδια στην εξοχή

Πολλοί από εμάς έχουμε προλάβει την εποχή που παίζαμε έξω στις αλάνες και τα πάρκα. Ατελείωτες ώρες παιχνίδι μέχρι να μας φωνάξουν οι μαμάδες μας. Εξάλλου τότε δεν είχαμε την εξάρτηση από την τεχνολογία που έχουν τα σημερινά παιδιά. Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει είναι μια καλή ευκαιρία να ωθήσετε τα παιδιά σας να παίξουν έξω. Οι ειδικοί μας προτρέπουν να επιδιώκουμε για τα παιδιά μας το παιχνίδι στην εξοχή, γιατί αυτό βοηθάει στην γενικότερη καλή υγεία του παιδιού, στην αποβολή του άγχους ακόμη και στην καλύτερη όραση. Σας προτείνουμε μια σειρά από παιχνίδια που τα παιδιά μπορούν να παίξουν με φίλους ή και με εσάς στην εξοχή. Ακόμη τα παιχνίδια αυτά είναι κατάλληλα και για παιδικά πάρτυ ιδιαίτερα όταν γίνονται σε εξωτερικό χώρο.

Σπάσιμο μπαλονιών

spasimo balonionΈνα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς  και μεγάλους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μπαλόνια και κορδόνι. Φουσκώστε πρώτα καλά  τα μπαλόνια, στη συνέχεια κάθε παίκτης δένει ένα μπαλόνι στο πόδι του, στο ύψος του αστραγάλου. Το κορδόνι με το οποίο θα δέσετε το μπαλόνι πρέπει να έχει μήκος περίπου 40 εκατοστά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παίκτης να σπάσει όσα περισσότερα μπαλόνια  μπορεί από τους άλλους παίκτες, αλλά συγχρόνως να διατηρήσει το δικό του μπαλόνι.Νικητής είναι ο παίκτης που θα μείνει τελευταίος χωρίς να έχει σπάσει το μπαλόνι του.

Γεμίστε τον κουβά

gemiste ton koybaΓια το παιχνίδι αυτό, θα χρειαστείτε τέσσερις κουβάδες, δύο μεγάλους και δύο μικρότερους και δύο μεγάλα σφουγγάρια. Γεμίζετε τους μεγάλους κουβάδες με νερό και σε κάποια απόσταση απέναντί τους τοποθετείστε τους μικρότερους κουβάδες. Χωρίζετε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα πρέπει να μεταφέρει νερό με το σφουγγάρι από τον μεγάλο κουβά και να γεμίσει το μικρό κουβά. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα το καταφέρει πρώτη.

μακαρονι κολυμβησης                                                                                                                                                           Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε "μακαρόνια" κολύμβησης, τα οποία θα κόψετε στη μέση για να μπορούν να τα χειρίζονται πιο εύκολα τα παιδιά. Βουσκώστε περίπου είκοσι μπαλόνια. Θα χρειαστείτε δύο μεγάλα κιβώτια ή δύο λεκάνες. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και προσπαθούν να βάλουν όσα περισσότερα μπαλόνια μπορέσουν στο κιβώτιο, χωρίς να τα ακουμπήσουν με κανένα μέρος του σώματός τους παρά μόνο με το "μακαρόνι". Σύντομα θα καταλάβουν ότι πρέπει να συνεργαστούν για να βάλουν τα μπαλόνια στη θέση τους. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα βάλει τα περισσότερα μπαλόνια στο κιβώτιο μετά το τέλος του χρόνου που έχετε ορίσει.

περνα την τσανταΠέρνα την τσάντα

Πάρτε μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών και βάλτε μέσα διαφόρων ειδών ρούχα, καπέλα, ανδρικά πουκάμισα, γραβάτες, παπούτσια, μπλουζάκια, γυναικείες φούστες, μπλούζες, κοσμήματα, παντόφλες κ.α. Τα παιδιά σχηματίζουν έναν κύκλο και βάζουμε τη μουσική να παίζει. Οι παίκτες περνούν την τσάντα από χέρι σε χέρι, όταν σταματήσει η μουσική το παιδί που κρατάει την τσάντα την ανοίγει και χωρίς να ψάξει τραβάει ένα αντικείμενο και το φοράει. Το παιχνίδι τελειώνει όταν αδειάσει η σακούλα. Τα παιδιά φοράνε τις πιο αστείες στολές που έχετε δει. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες. 

Βρες το θησαυρό

Για το παιχνίδι αυτό, θα χρειαστείτε μερικά κουτιά με άμμο. outdoorgames pager 9 0Θα τοποθετήσετε τα κουτιά σε διάφορα σημεία του χώρου. Μέσα στην άμμο θα κρύψετε ότι παιχνίδια θέλετε όπως κουκλάκια, ζωάκια, αυτοκινητάκια, βραχιολάκια και διάφορα άλλα. Ορίστε ένα θησαυρό που θα κερδίζει ένα δώρο πχ. ένα δεινόσαυρο. Δώστε στα παιδιά μικρά φτυάρια παραλίας και αφήστε τα να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό. Όποιος βρει τον θησαυρό κερδίζει το δώρο.

mantalakia Τα μανταλάκια

Τα παιδιά στερεώνουν πάνω στις μπλούζες τους από πέντε μανταλάκια. Αρχίζουν το παιχνίδι και το καθένα προσπαθεί να πάρει μανταλάκια από τα άλλα παιδιά και να τα κρεμάσει στη δική του μπλούζα. Όποιος παίκτης χάσει όλα τα μανταλάκια από την μπλούζα του, βγαίνει από το παιχνίδι. Νικητής είναι αυτός που θα μείνει τελευταίος με τα περισσότερα μανταλάκια στην μπλούζα του.


                                                                                    ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Ιδέες για όμορφα πασχαλινά αυγά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

                                                                              Ιδέες για όμορφα πασχαλινά αυγά

diakosmisi pasxalinon avgon 1Σύμφωνα με την παράδοσή μας, την Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές βάφουν τα κόκκινα αυγά.Το κόκκινο μάλιστα χρώμα για κάποιους συμβολίζει το αίμα του Χριστού που χύθηκε κατά τη σταύρωσή του. Για άλλους το κόκκινο χρώμα εκφράζει τη χαρά μας για την Ανάσταση του Κυρίου και διώχνει κάθε κακό. Αφού λοιπόν τηρήσουμε την παράδοσή μας και βάψουμε τα κόκκινα αυγά μας, παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα και πρωτότυπα σχέδια. Εννοείται ότι μπορείτε να τα διακοσμήσετε μαζί με τα παιδιά σας και να τα αφήσετε να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια. Η χαρά τους θα είναι διπλή το  βράδυ της Ανάστασης όταν θα κρατούν το αυγό που σχεδίασαν τα ίδια.

Αυγά με γκλίτερ

diakosmisi pasxalinon avgon 3

 diakosmisi pasxalinon avgon 2

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και εντυπωσιακό τρόπο διακόσμησης. Θα χρειαστείτε μία κόλα ατλακόλ και γκλίτερ σε ότι χρώμα επιθυμείτε. Αφού βράσετε τα αυγά, περάστε με την κόλα την μισή τους επιφάνεια και φουτήξτε τα σε ένα μπολ που έχετε βάλει το γκλίτερ. Όταν στεγνώσουν επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και με ένα πινέλο τινάξτε το περίσσιο γκλίτερ. Περάστε τα αυγά με λακ μαλλιών για να σταθεροποιήσετε το γκλίτερ. Τα αυγά αυτά χρησιμοποιήστετε μόνο για διακόσμηση και όχι για φαγητό

Για να κάνετε πουά αυγά με γκλίτερ χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητο διπλής όψης σε στρόγγυλο σχήμα

Κολλήστε τη μία πλευρά του αυτοκόλλητου στο αυγό και στην επάνω επιφάνεια ρίξτε ότι χρώμα

γκλίτερ σας αρέσει. Επαλάβετε την διαδικασία με το πινέλο και τη λακ.

 Αυγά με λαστιχάκια

diakosmisi pasxalonon avgon 3068134b245c4359ba2ad7b42dd1057bd355840894f0b

Αγοράστε πλατιά λαστιχάκια από το βιλιοπωλείο. Βράστε πρώτα τα αυγά σας και μετά τυλίξτε τα λαστιχάκια σε ακανόνιστα σχήματα. Στη συνέχεια βάψτε τα αυγά με ότι χρώμα επιθυμείτε. Αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν και φγάλτε με προσοχή τα λαστιχάκια. Έτσι δημιουργούνται ακανόνιστες λευκές γραμμές στα αυγά σας. Μπορείτε να αφήσετε έτσι τα αυγά σας ή αν θέλετε να τα βουτήξετε σε άλλο χρώμα ώστε να χρωματιστούν οι λευκές γραμμές.Αν δεν έχετε πλατιά λαστιχάκια, χρησιμοποιήστε ότι λαστιχάκια υπάρχουν στο σπίτι ακόμη και διαφορετικού πάχους.

 

 Αυγά ζωγραφισμένα με μαρκαδόρους

sxedia me markadoro 4sxedia me markadoro 2sxedia me markadoro 3

 Ένας πολύ εύκολος τρόπος που όμως μας δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χρησιμποποιήστε μαρκαδόρους ανεξίτηλους σε διάφορα χρώματα αλλά και χρυσούς και ασημένιους. Αναδείξτε την καλλιτεχνική σας φύση και δημιουργήστε υπέροχα σχέδια πάνω σε βρασμένα λευκά αυγά ή σε βαμμένα. Δώστε μαρκαδόρους στα παιδιά σας και αφήστε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους πασχαλινά αυγά.

Αυγά με τατουάζ

eggs tatoo 2eggs tatoo 3eggs tatoo 4

Όλοι θυμόμαστε τα τατουάζ που κάναμε το καλοκαίρι και που τώρα κάνουν τα παιδιά μας. 'Οσο και αν σας φαίνεται παράξενο είναι ένας τρόπος για να δημιοργήσετε πρωτότυπα πασχαλινά αυγά. Προτιμήστε λευκά βαμμένα αυγά, βάλτε το τατουάζ-με την επιφάνεια που κολλάει-πάνω στο αυγό.Με μία πετσέτα που έχετε βρέξει, πιέστε προσεκτικά το τατουάζ πάνω στο αυγό, ώστε να εφαρμόσει καλά πάνω στο αυγό. Κρετήστε το για 12-15 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το χαρτί. Έτοιμα!!!

Αυγά ζωγραφισμένα με τέμπερες

egg with temeres 1egg with temeres 3sxedia me mano 2egg with temeres 4

Άλλος ένας ανέξοδος και πρωτότυπος τρόπος για μοναδικά πασχαλινά αυγά. Πάρτε τις τέμπερες των παιδιών, πινέλα και δημιουργήστε μαζί τους ξεχωριστά αυγά. Θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βρασμένα λευκά αυγά, μετά μπορείτε να τα βάψετε ολόκληρα με τέμπερες και αφού στεγνώσουν καλά να κάνετε διάφορα σχέδια πάνω τους. Όπως σας δείχνει η πρώτη φωτογραφία. Εντυπωσιακά σχέδια γίνονται πάνω σε λευκά αυγά. Φρντίστε να βάζετε αρκετή τέμπερα, έτσι τα χρώματα θα φαίνονται πιο έντονα και τα σχέδια πιο ανάγλυφα. Να θυμάστε ότι η τέμπερα θέλει αρκετή ώρα για να στεγνώσει.

 Αυγά ζωγραφισμένα με κηρομπογιές

eggs with crayon 1eggs with crayon 3eggs with crayon 2eggs with crayon 4

Βάψτε μαζί με τα παιδιά σας, χρησιμποποιώντας τις κηρομπογιές τους. Θα πρέπει όμως να προσέχετε πολύ γιατί χρησιμοποιούμε πολύ ζεστά. Έτσι δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά μόνα τους. Βάλτε τα πολύ ζεστά αυγά στις χάρτινες θήκες τους και ακουπήστε πάνω τους την κηρομπογιά. Καθώς είναι ζεστά τα αυγά η κηρομπογιά λιώνει και δίνει ένα έντονο χρώμα, κάντε ότι σχέδιο σας αρέσει. Προσοχή στο γύρισμα των αυγών, για να ζωγραφίσετε και την άλλη πλευρά. Μία άλλη ιδέα είναι να κάνετε διάφορα σχέδια με λευκή κηρομπογιά σε βρασμένα αυγά, στη συνέχεια τα βάφετε. Το σημείο που περάσατε την κηρομπογιά δεν χρωματίζεται και έτσι εμφανίζονται τα σχέδια του ζωγραφίσατε.

 ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Σε όποια αυγά έχουμε χρησιμοποιήσει για τη διακόσμησή τους, οτιδήποτε άλλο εκτός από χρώματα ζαχαροπλαστικής, βαφές από λαχανικά ή βαφή για αυγά, ΔΕΝ είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Τα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ για διακόσμηση.

 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

Πασχαλινά δώρα για παιδιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

                                                  Πασχαλινά δώρα για παιδιά

                                 

                                        11

Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε όμορφα δώρα στα παιδιά.

Αν είστε νονός ή νονά, ή απλά θέλετε να κάνετε ένα δώρο στο ανιψάκι σας ή στο παιδί ενός φίλου σας, θα βρείτε παρακατάτω τις πιο όμορφες ιδέες.

Ρούχα

d5ac4b4d727a668bf11120ec99cd4e80Για κοριτσάκια διαλέξτε όμορφα και κομψά φορέματα, για επίσημο ή για πιο καθημερινό ντύσιμο.

Επιλέξτε φορέματα με χαρούμενα χρώματα και άνετες γραμμές.

Να προσέχετε πάντα, τα φορεματάκια αν δεν είναι βαμβακερά,  να έχουν εσωτερικά μία βαμβακερή

φόδρα. Έτσι το συνθετικό ύφασμα, δεν θα έρχεται σε επαφή με το δέρμα του παιδιού.

Ακόμη μία ωραία ιδέα για δώρο σε κοριτσάκι, είναι τα σύνολα-σετ με μπλούζα και κολάν.

Είναι άνετα ρούχα, που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας. Θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων που μπορούν να καλύψουν τις στυλιστικές απαιτήσεις κάθε μικής δεσποινίδας.

Αν θέλετε να κάνετε ένα συμβολικό δωράκι διαλέξτε ένα ζακετάκι ή ένα μπλουζάκι

Έξυπνη ιδέα για δώρο αποτελούν και τα αμάνικα μπουφάν  που είναι πολύ χρήσιμα για την άνοιξη. 

                               

 

 

ab97a38a74b3f130c5f30d07fc9da768               

     

     

 

      Για τα αγοράκια συνδυάστε τζην ή υφασμάτινα παντελόνια με λεπτά μακρυμάνικα μπλουζάκια κατάλληλα για την            άνοιξη ή με μακό μπλουζάκια με κοντό μανίκι.

      Μια ακόμη λύση αποτελούν τα σύνολα-σετ για αγόρια. Αποτελούνται από δύο τεμάχια, μπλούζα με βερμούδα.

      Θα βρείτε πολλούς συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων με εντυπωσιακά τυπώματα.

      'Ενα πολύ χρηστικό δώρο για αγοράκια είναι και οι πυζάμες, βαμβακερές με όμορφα τυπώματα και μοντέρνα σχέδια

      Θα εξασφαλίσουν έναν άνετο ύπνο αλλά και ένα κομψό ντύσιμο στο σπίτι.

 

 

 

Λαμπάδες

Πάσχα χωρίς λαμπάδα δεν γίνεται. Δεν υπάρχει παιδική πασχαλινή ανάμνηση χωρίς λαμπάδα. 2017

Για τη θρησκεία μας η λαμπάθα συμβολίζει το φως που έφερε ο Χριστός στην ανθρωπότητα,

νικώντας τον θάνατο.

Φροντίστε λοιπόν και η λαμπάδα που θα χαρίσετε να σσυμβολίζει κάτι. Αποφύγετε τα τεράστια κουτιά με παιχνίδια που η λαμπάδα έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Αγοράστε λαμπάδες από κάποιον οργανισμό και εξηγήστε στο παιδί πιο είναι το έργο του.

Έτσι το παιδί θα καμαρώνει όταν κρατάει την λαμπάδα του το βράδυ της Ανάστασης.

Σας αναφερώ ενδεικτικά ορισμένους τέτοιους οργανισμούς

Το Χαμόγελο του Παιδιού, βρείτε λαμπάδες

UNISEF, βρείτε λαμπάδες

Παιδικά χωριά SOS, βρείτε λαμπάδες

Arcturos, βρείτε λαμπάδες 

 

Παιχνίδια

Σίγουρα το παιχνίδι αποτελεί πάντα μια ευχάριστη έπληξη για τα παιδιά 9638370296897825558. Φροντίστενα επιλέξετε παιχνίδια που θα οδηγήσουν τα παιδιά να παίξουν έξω από το σπίτι.Το καλύτερο δώρο για κάθε παιδί είναι το ποδήλατο, διαλέξτε το κατάλλληλο για την ηλικία του, αλλά μην ξεχνάτε και τα προστατευτικά αξεσουάρ.

Ένα άλλο δώρο που θα του χαρίσει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού είναι το πατίνι. Κυκλοφορούν πολλά σχέδια, αν το παιδί είναι μικρό σε ηλικία επιλέξτε ένα με τρεις ρόδες για μεγαλύτερη ασφάλεια.Για πιο μεγάλες ηλικίες επιλέξτε αυτό με τις δύο ρόδες.

Τα roller αποτελούν ένα πρωτότυπο δώρο για κορίτσια.

Το όμορφο και κλασικό παιχνίδι για έξω, είναι η μπάλα και τα αμέτρητα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις.

Διαλέξτε μία σκηνή για τον κήπο, ένα παιχνίδι που θα το χαρούν από το πρωί ως το βράδυ.

 

 

 Βιβλία

Από μία λίστα δώρων δεν είναι δυνατόν να λείπουν τα βιβλία.Σαν κύριο ή συμπληρωματικό δώρο αποτελεί πάνα μία ευχάριστη έκπληξη. Να είστε σίγουροι ότι είναι η καλύτεροι συντροφιά-για τους μικορούς μας φίλους- στις στιγμές χαλάρωσης. Παρακάτω σας αναφέρουμε μερικά πασχαλινά βιβλία για διάφορες ηλικίες.

depositphotos 20986649 stock photo bunny is reading a book

  1) Πασχαλινά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαπαδιαμάντη, ηλικία 8+ ετών

  2) Πασχαλιά και πασχαλίτσα της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσουπούλου, ηλικία 5+ ετών

  3) Η Ανάσταση του Χριστού του Φίλιππου Μανδηλαρά, ηλικία 4+ ετών

  4) Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα της Χρυσάνθης Καραϊσκου

  5) Βίβλος - Οι πρώτες ιστορίες του Χάλεϋ Νεντ

   6) Αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα, συλλογικό από κλασικούς έλληνες συγγραφείς

   7) Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν της Χρυσηϊδας Δημουλίδου, ηλικία 5+ ετών

   8) Το αυγό λαγός της Σοφίας Μαντούβαλου, ηλικία 3+ ετών

   9) Θαύμα της Palacio R.J., ΗΛΙΚΊΑ 10+

  10) Ένα πάσχα και μισό της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη, ηλικία 5+

   11) Τα Θαύματα του Χριστού του Φίλιππου Μανδηλαρά, ηλικία 4+

   12) Δεν θέλω να βγω αυγό της Γιολάντας Ρσορώνη- Γεωργιάδη, ηλικία 5+

   13) Ο μυστικός δείπνος της Κάλλυ Κάθριν, ηλικία 3+

 

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τα πασχαλινά δώρα. Διαλέξτε όποιο ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας παιδάκι και να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε για "ευχαριστώ" το πιο γλυκό φιλί

1372300522 96ec0e9ff9